Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНардепам пропонують видавати паспорти на сміття
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нардепам пропонують видавати паспорти на сміття

Народним обранцям пропонують удосконалити держрегулювання у сфері поводження з відходами. Зокрема, у Верховній Раді вже зареєстрували законопроект, який передбачає впровадження паспорту поводження з відходами.

Днями у Верховні Раді зареєстрували законопроект №3374 «Про внесення змін до Закону України «Про відходи» (щодо вдосконалення державного регулювання  поводження з відходами) розроблений на виконання пункту 3 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру».

У пояснювальній записці зазначається, що прийняття проекту закону необхідне для приведення законодавства у сфері поводження з відходами до європейських стандартів, які в свою чергу передбачають обов’язковий облік відходів та із паспортизацію.

«Положеннями проекту акту оптимізується кількість документів, які необхідно подавати суб’єктам господарювання для отримання дозвільних документів у сфері поводження з відходами, та встановлюється єдиний документ, який може вимагатися під час надання дозволу, що створить умови для дерегуляції у цій сфері», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Зокрема, законопроектом пропонується вдосконалити держрегулювання сфери поводження відходів шляхом впровадження паспорту поводження з відходами, як єдиного документу необхідного для отримання дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами.

Ініціатори документа вважають, що прийняття законопроекту забезпечить більш дієвий контроль з боку держави за операціями у сфері поводження з відходами.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Верховній Раді зареєстрували законопроекти, які сприятимуть врегулюванню питань щодо поводження з побутовими відходами. Їх прийняття дозволить впровадити сучасні методи та технології збирання, транспортування, перероблення та захоронення відходів.

 
Коментарі (0)