Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУтримання будинків заживе за новим порядком
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Утримання будинків заживе за новим порядком

Уряд унормував питання перерахунку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Відповідні зміни були прийняті Кабміном сьогодні.

Уряд затвердив Порядок проведення перерахунку розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у разі перерви в їх наданні, ненаданні або наданні не в повному обсязі. Відповідну постанову схвалено на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів, - зазначає прес-служба Мінрегіону.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник пояснив, що чинним законодавством  визначено обов’язок виконавця, виробника послуги  проводити перерахунок розміру плати за житлово-комунальні послуги у разі перерви в їх наданні, ненаданні або наданні не в повному обсязі. Однак не було встановлено єдиних вимог до процесу здійснення виконавцем послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій відповідного перерахунку. Тому Мінрегіон розробив відповідний Порядок.

Генадій Темник зазначив, що головна мета документу – забезпечити реалізацію права споживачів на зменшення розміру плати за такі послуги при настанні умов, визначених Порядком.

Зокрема, Порядок визначає обов’язок виконавця вести облік доходів і витрат, кількісних та якісних показників надання послуг по кожному будинку та кожній складовій тарифу окремо та обов’язок інформувати споживачів про структуру, склад фактично понесених витрат, обсяг виконаних,  запланованих робіт, а також про здійснення перерахунку; встановлює яким чином проводити перерахунок за умови отримання від споживачів актів-претензій, визначає умови, за яких перерахунок не проводиться.

 
Коментарі (0)