Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд удосконалив механізм реалізації енергоефективних проектів
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Уряд удосконалив механізм реалізації енергоефективних проектів

Уряд схвалив внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки заходів з енергозбереження через механізм здешевлення кредитів.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Метою даного нормативно-правового акта є уточнення положень Порядку використання коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 439 в частині визначення Мінекономрозвитку головним розпорядником зазначених коштів.

Прийняття постанови дозволить удосконалити механізм надання компенсації витрат, пов’язаних зі сплатою відсотків за кредитами, взятими для реалізації енергоефективних проектів в частині уточнення, що здійснюватиметься компенсація фактичних витрат, пов’язаних зі сплатою у поточному бюджетному періоді відсотків за користування кредитами, а також з обмеженням компенсації не більше ніж відсоткова ставка за залученими кредитами.

Документ також сприятиме   спрощенню отримання суб’єктами господарювання компенсації витрат, пов’язаних зі сплатою відсотків за такими кредитами, шляхом зменшення кількості  адміністративних процедур. Передбачається виключення з Порядку норми, що стосується розгляду проектів, для реалізації яких залучені кредити, Комісією з координації здійснення заходів, пов’язаних з реалізацією інвестиційних проектів.

 
Коментарі (0)