Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортУряд схвалив систему безготівкової оплати проїзду
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Уряд схвалив систему безготівкової оплати проїзду

Електронний проїзний білет пошириться у містах . Можливість безготівкового розрахунку за проїзд електротранспортом та ведення електронного обліку пільговиків законодавчо урегулювали.

Кабінет Міністрів схвалив проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо електронних засобів безготівкової оплати та реєстрації проїзду в міському електричному транспорті». Відтепер органи місцевого самоврядування отримають право запроваджувати безготівкову оплату за проїзд у міському електричному транспорті.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Як зазначив профільний Міністр Володимир Козак, поки що в Україні можливість безготівкового розрахунку за проїзд електротранспортом та ведення електронного обліку пасажирів-пільговиків законодавчо не врегульовано.

«Оскільки на сьогодні немає відповідних нормативно-правових документів, Мінінфраструктури розробило цей законопроект, яким запропоновано ввести термін АСОП - автоматизована система безготівкової оплати та реєстрації проїзду та електронний проїзний документ», - зазначив Міністр.

Володимир Козак додав, що рішення про введення автоматизованої системи безготівкової оплати та реєстрації проїзду в електротранспорті прийматиме місцева влада. У разі використання системи безготівкової оплати обов’язковими будуть електронні квитки для пільгових категорій громадян.

Загальні вимоги до автоматизованої системи затверджуватиме Кабінет Міністрів України.

 
Коментарі (0)