Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд пообіцяв біженцям допомогти з оплатою ЖКП
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Уряд пообіцяв біженцям допомогти з оплатою ЖКП

Вимушеним переселенцям з Криму і зони АТО зможуть допомогти у покритті витрат на проживання та у оплаті ЖКУ. Проте, громадяни зможуть отримати фіндопомогу строком не більше, ніж на півроку.

Відтепер переселенці Криму та Донбасу можуть отримати щомісячну адресну допомога на оплату ЖКУ та проживання. Таку постанову прийняв Уряд на засіданні 1 жовтня 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Відповідно до постанови, адресна допомога призначається особам, які обліковані органами соціального захисту населення, та виплачується з дня звернення строком не більше, ніж півроку.

Зокрема, допомога виплачуватиметься у таких розмірах: для непрацездатних осіб (пенсіонери, інваліди, діти) – 884 грн на одну особу (члена сім’ї); для працездатних осіб – 442 грн на одну особу (члена сім’ї). Загальна сума допомоги на сім’ю розраховуватиметься як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї та не може перевищувати 2 400 грн.

Допомогу можна отримати, якщо працездатна особа не є утриманцем від держави. Тобто, якщо у складі сім’ї є особи працездатного віку, які протягом двох місяців з дня призначення виплати не працювали, розмір грошової допомоги для них на наступні два місяці зменшується на 50%, а на наступний період – припиняється.

Зазначимо, що виплата допомоги здійснюватиметься уповноваженому представнику сім’ї шляхом зарахування коштів на банківський рахунок.

Для отримання допомоги необхідно подати до органів соціального захисту населення документи: заява, паспорт громадянина України або посвідки на постійне місце проживання, копії свідоцтва про народження дітей та свідоцтва про одруження, довідки всіх членів сім’ї про взяття на облік осіб, переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, письмова згода довільної форми про виплату грошової допомоги уповноваженому представнику сім’ї від інших членів сім’ї.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Європейський союз профінансує реконструкцію гуртожитків для проживання вимушених переселенців з Донбасу у Дніпропетровській області. На ці цілі регіон може отримати 1,5 млн євро.

 
Коментарі (0)