Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламент посилив роль регіонів у містобудівному регулюванні
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Парламент посилив роль регіонів у містобудівному регулюванні

До сфери архітектурно-будівельного контролю дійшла децентралізація повноважень. Парламентарі вчора прийняли в першому читанні відповідний законопроект.

Верховна Рада України вчора прийняла урядовий Проект Закону № 1546 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства».

Згідно з пояснювальною запискою, метою цього законопроекту є удосконалення містобудівної діяльності, спрощення дозвільних та погоджувальних процедур у будівництві та удосконалення системи державного архітектурно-будівельного контролю і нагляду.

Для досягнення поставленої мети, пропонується внести зміни до ряду документів та порядку і правил їх отримання і видачі.

На думку уряду, прийняття проекту акта сприятиме удосконаленню містобудівної діяльності та механізму державного архітектурно-будівельного контролю, посиленню ролі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо комплексного розвитку територій в інтересах територіальних громад.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Верховна Рада внесла зміни до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності», який передбачає удосконалення механізму прийняття в експлуатацію будівель зведених без дозволу та продовження його дії на рік.

 
Коментарі (0)