Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд частково допустять до встановлення тарифів
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Уряд частково допустять до встановлення тарифів

Парламентарі підтримали поправки Президента до законопроекту про встановлення тарифів. За відповідне рішення вчора проголосувало 240 нардепів.

Народні депутати підтримали поправки Президента до Закону №0919 «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів)». Кнопки «за» натиснуло 240 народних обранців.

Зокрема, поправки Гаранта передбачають попереднє узгодження встановлення державними колегіальними органами державних регульованих цін, нижчих за економічно обґрунтованого рівня із Кабінетом Міністрів.

Крім цього, обов’язкове одночасне подання  на розгляд Верховної Ради законопроекту про Державний бюджет на відповідний рік щодо джерел.

Нагадаємо, що раніше на даний законопроект Президент наклав вето. До внесення поправок, документ зобов'язував Національну комісію, а також інші державні колегіальні органи погоджувати з КМУ тарифи, які встановлюються на рівні нижче економічно обґрунтованого рівня.  Згідно з документом, передбачалося, що граничні ціни на газ для промспоживачів і бюджетних установ НКРЕКП буде встановлювати за попереднім погодженням з органом виконавчої влади, що реалізує державну політику економічного і соціального розвитку.

 
Коментарі (0)