Рус Укр
ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГ«Укравтодор» поборе борги векселями
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

«Укравтодор» поборе борги векселями

«Укравтодор» занурився у борги. Агентству бракує живих коштів, що загрожує зупинкою його роботи, тому розглядається можливість розрахунку з боргами за допомогою векселів.

«Укравтодор» розглядає можливість погашення заборгованості перед підрядниками за допомогою векселів, які буде викуповувати державний «Ощадбанк». Про це заявив Голова агентства автомобільних доріг Олександр Малін під час зустрічі з громадськими активістами та представниками дорожньо-ремонтних підприємств.

«Ми розглядаємо варіант, щоб випустити і розрахуватися з вами (підрядниками – ред.) векселями, які відразу ж купуватиме «Ощадбанк», але спочатку нам потрібно погодити обсяг державних гарантій, оскільки для «Укравтодору» це буде нове запозичення», - наголосив пан Малін.

За його словами, така схема дозволить влити в підприємства живі гроші і запобігти зупинці їхньої роботи.

Глава агентства уточнив, що сукупний кредитний портфель «Укравтодору» перевищує 37 млрд грн, не включаючи близько 3 млрд грн боргів перед підрядними організаціями.

Читайте також: «Укравтодор» відтягне сплату заборгованості

«Це і постачальники паливно-мастильних матеріалів, це і безпосередні виконавці робіт, яким ми винні з 2010, 2011, 2012 роки і розрахували їхні внутрішні фінансові та бухгалтерські втрати за період з виконання робіт по даний час», - уточнив Олександр Малін.
Він нагадав, що частина заборгованості агентства - це податкові зобов'язання, які відразу після погашення боргів повернуться в бюджет. Тому керівництво агентства вивчає можливість погашення векселями лише частини заборгованості в обсязі зобов'язань підприємств перед державним бюджетом, що дозволить відразу здійснити залік з бюджетом, не чекаючи надходження коштів.

«Ми повністю розписали механізм, приготувалися і запропонували це Кабміну, якщо вони визнають це можливим. Ми цю систему зараз прописуємо, щоб не чекати вільного ресурс», - зазначив Глава «Укравтодору».

Зауважимо, Державне агентство автомобільних доріг України в 2014 році має намір направити на погашення раніше взятих боргів близько 11 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, наразі в «Укравтодору» немає коштів навіть на ліквідацію ямковості, відсутні матеріали для роботи і пальне. Працівникам підприємства боргують заробітню плату.

 
Коментарі (0)