Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоУкраїнців пропонують захистити від ненадійних забудовників
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Українців пропонують захистити від ненадійних забудовників

Парламентарі можуть захистити громадян від будівельних махінацій забудовників. Відповідний законопроект, який нещодавно було зареєстровано у Верховній Раді, пропонує внести певні зміни до законодавчих документів, які регулюють містобудівну діяльність

Днями у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №2459а «Про внесення змін до статті 37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо підтвердження наявності коштів для забезпечення виконання кошторису об’єктів будівництва)».

Відтак, документ покликаний захистити громадян, котрі інвестували в будівництво об’єктів IV і V категорій складності від ненадійних забудовників.

Закон пропонує внести зміни до статті 37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», які крім вимог отримання дозволу на проведення будівельних робіт передбачають надання відповідних документів, які підтверджують наявність коштів на розрахункових рахунках замовника або генерального підрядника чи підрядника в обсязі, необхідних для забезпечення виконання кошторису об’єкту (об’єктів) будівництва.

На думку ініціаторів, прийняття законопроекту дозволить:

підвищити рівень контролю за недопущенням до будівництва забудовників, які не мають достатньо коштів для завершення об’єктів будівництва, що в свою чергу мінімізує можливість здійснення махінацій з інвестиціями в будівництво;

запобігти виникненню незавершених об’єктів будівництва;

підвищити рівень довіри інвесторів до об’єктів будівництва що належать до IV і V категорій складності.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, під куполом Верховної Ради зареєстрували проект Закону, який має намір включити ЖБК у перелік юридичних осіб. Це дасть можливість залучати інвестиції кооперативів у масове житлове будівництво, що пожвавить ситуацію у будівельній галузі.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)