Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЖБК здатні «врятувати» будівельну галузь
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

ЖБК здатні «врятувати» будівельну галузь

Під куполом Верховної Ради зареєстрували проект Закону, який має намір включити ЖБК у перелік юридичних осіб. Це дасть можливість залучати інвестиції кооперативів у масове житлове будівництво, що пожвавить ситуацію у будівельній галузі.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2458а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо залучення інвестицій житлово-будівельних кооперативів у масове житлове будівництво)». Відповідний документ спрямований надати можливість громадянам без ризиків інвестувати власні кошти у будівництво власного житла та пожвавити ситуацію у будівельній галузі.

Зокрема, завданнями проекту Закону є: 
 
- включення житлово-будівельних кооперативів у перелік юридичних осіб, через які може здійснюватись інвестування та фінансування будівництва житлових об'єктів;
 
- встановленням права члена житлово-будівельного кооперативу, який повністю вніс свій пайовий внесок за квартиру, стати власником такої квартири.
 
«З точки зору контролю за будівництвом, використанням коштів членів житлово-будівельного кооперативу (ЖБК), внесених ними для будівництва, ЖБК є оптимальною організаційною формою. Особи самі поєднують свої кошти в підконтрольну їм структуру, самі обирають керівні органи, керують будівництвом, а потім – після здачі будинку – можуть використовувати ЖБК для організації експлуатації будинку», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарям пропонують розглянути законопроект, який спрямований на законодавчому рівні вирішити проблеми особливостей здійснення права власності у багатоквартирному будинку.
 
Коментарі (0)