Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнцям посилять умови квартирного обліку
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Українцям посилять умови квартирного обліку

Орендарям житла можуть дозволити ставати на квартирний облік, якщо вони проживають не менше як 5 років за договором найму. Відповідні зміни вже запропоновані до розгляду Верховної Ради.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення зміни до статті 34 Житлового кодексу Української РСР щодо реалізації права взяття на квартирний облік. Ініціатором змін виступив Голова Комітету Верховної Ради  з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Спірідон Кілінкаров.

Прийняття законодавчого документу дозволить громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, ставати на квартирний облік, якщо вони проживають не менше як 5 років за договором найму (оренди) в будинках (квартирах), які належать громадянам на праві приватної власності.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на середину серпня, від органів, які здійснюють квартирний облік, отримано дані лише про 165 тис. сімей, внесених до Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. В той час, коли за даними Держстату, на квартирному обліку в Україні перебуває понад 1,021 млн осіб.

 
Коментарі (2)
Виктор
24 Вересня 2013 p. 18:24
А разве ныне действующая формулировка: . "Стаття 34. Підстави для визнання громадян потребуючими поліпшення житлових умов Потребуючими поліпшення житлових умов визнаються громадяни: 1) забезпечені жилою площею нижче за рівень, що визначається в порядку, встановлюваному Радою Міністрів Української РСР і Українською республіканською радою професійних спілок" . не позволяет принимать на квартирный учет этих граждан независимо от срока аренды?
Мария Цатурян
25 Вересня 2013 p. 13:02
Виктор, да, Вы правы. И эту норму именно предлагается ограничить 5-летним сроком. Получается, что условия квартирного учета не улучшат, а наоборот, предлагают ужесточить. Мы внесли соответствующие корректировки, спасибо, что обратили наше внимание