Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнцям загрожує нарахування відсотків за комунальні борги
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Українцям загрожує нарахування відсотків за комунальні борги

Нардепи «ощасливили» українців можливим поверненням пені за комунальні борги. Це передбачає прийнятий вчора за основу Закон про ЖКП, який підтримало більше 240 народних обранців.

Громадяни, які несвоєчасно здійснюють оплату за надані житлово-комунальні послуги, ризикують сплачувати пеню. Це передбачає Закон №1581-д, який вчора народні обранці підтримали в першому читанні.

Згідно з текстом документа, за прострочення плати за «комуналку», споживача будуть зобов’язувати сплатити пеню в розмірі 0,1% від суми боргу за кожен прострочений день.

При цьому, загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% загальної суми боргу.

Передбачається, що житлово-комунальні послуги будуть надаватися виключно на договірних засадах. Втім, в разі, якщо споживач протягом 30 днів не вніс зміни до договору, то він вважається укладеним у редакції виконавця комунальних послуг. Крім цього вказаним законопроектом встановлено, що розмір плати за клієнтське обслуговування визначається за угодою сторін з розрахунку на один договір (або один абонентський рахунок).

Нагадаємо, що окрім цього, Законом «Про житлово-комунальні послуги» розмежовуються права, обов’язки та відповідальність учасників відносин у сфері житлово-комунальних послуг і визначені точки комерційного обліку комунальних послуг.

 
Коментарі (0)