Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати підтримала у першому читанні законопроект про ЖКП
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Депутати підтримала у першому читанні законопроект про ЖКП

Нардепи прийняли у першому читанні законопроект про житлово-комунальні послуги. Під час голосування, проект Закону підтримали 242 народних обранці.

Верховна Рада сьогодні у першому читанні ухвалила проект Закону №1581-д «Про житлово-комунальні послуги». За документ проголосували 242 депутати.

Нагадаємо, документ передбачає надання можливості мешканцям як співвласникам багатоквартирних будинків самостійно визначати вартість послуг із утримання будинків та прибудинкових територій, а також припинення державного регулювання цін у цій сфері.

Окрім загальних вимог до надання житлово-комунальних послуг, у документі визначені їхні характеристики, а також прописані особливості укладання договорів про надання комунальних послуг  при різних формах управління багатоквартирного будинку (безпосередньо власниками, об’єднанням співвласників, управителем).

Також документом розмежовуються права, обов’язки та відповідальність учасників відносин у сфері житлово-комунальних послуг і визначені точки комерційного обліку комунальних послуг.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, розробники нової версії Закону «Про житлово-комунальні послуги» попрощалися з громадським контролем, безготівковими субсидіями, мінімальними нормами ЖКП і повною забороною на встановлення автономного опалення в окремих квартирах.

 
Коментарі (0)