Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУкраїнцям планують знайти гроші на житло
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Українцям планують знайти гроші на житло

В Україні планують розвивати житловий фонд шляхом розширення джерел фінансування. Відповідний законопроект уже зареєстровано у Верховній Раді.

Кілька днів тому у Верховній Раді України був зареєстрований проект Закону №1890 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо додаткового джерела фінансування створення житлового фонду соціального призначення).

Згідно з пояснювальною запискою, метою цього документа є розширення джерел фінансування для можливості органам місцевого самоврядування створювати житловий фонд соціального призначення шляхом надання можливості використовувати на ці цілі кошти забудовників сплачені як пайова участь в розвитку інфраструктури населених пунктів.

Ініціатори вважають, що прийняття законопроекту дозволить спрямовувати додаткові не бюджетні кошти на вирішення житлових проблем громадян України, що перебувають на квартирних чергах та потребують соціального захисту.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Президент підписав Закон, який продовжує термін введення в експлуатацію будівель, які були зведені без належних дозволів. Крім цього, скориставшись механізмом введення в експлуатаціяю таких будівель, власники уникнуть штрафних санкцій.

 
Коментарі (0)