Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПрезидент продовжив термін прийняття в експлуатацію «незаконних» будівель
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Президент продовжив термін прийняття в експлуатацію «незаконних» будівель

Президент підписав Закон, який продовжує термін введення в експлуатацію будівель, які були зведені без належних дозволів. Крім цього, скориставшись механізмом введення в експлуатаціяю таких будівель, власники уникнуть штрафних санкцій.

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 92-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт», передає прес-служба Глави держави.

Документом передбачається продовження прийняття в експлуатацію об’єктів, що були зведені без відповідних дозвільних документів на проведення будівництва до 31 грудня 2015 року. Сюди відносяться індивідуальні житлові, садові, дачні будинки, господарські та присадибні будівлі і споруди, громадські будинки та будівлі і споруди сільськогосподарського призначення I та II категорій складності.

Крім цього, Закон встановлює спрощений порядок проведення технічного обстеження будівель та інженерних мереж індивідуальних житлових споруд площею до 300 кв. м та господарських будівель площею до 100 квадратних метрів.

Тож, власники таких будівель можуть уникнути штрафних санкцій, якщо скористаються зазначеним у документі механізмом прийняття в експлуатацію збудованих без дозволу об’єктів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, до сфери архітектурно-будівельного контролю дійшла децентралізація повноважень. Парламентарі 13 січня прийняли в першому читанні відповідний законопроект.

 
Коментарі (0)