Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнцям можуть відкрити інформацію про власників нерухомості
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Українцям можуть відкрити інформацію про власників нерухомості

Сьогодні парламент розгляне законопроект, який відкриє українцям доступ до інформації про реальних власників суб’єктів підприємницької діяльності та всього нерухомого майна в Україні.

Верховна Рада 7 жовтня розгляне законопроект №5114д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів». Документ передбачає розкриття інформації про всіх реальних власників нерухомого майна в Україні.

«Якщо цей закон (проект закону, – ред.) буде прийнято, то будь-які суб’єкти підприємницької діяльності, будь-які компанії зобов’язані будуть розкривати всю інформацію про реальних власників компанії. Друга новація в цьому законі – після прийняття цього закону будь-який громадянин України отримує доступ до інформації про власників всього нерухомого майна в Україні. Побачимо в кого які будинки, квартири, нерухомість і отримаємо реальний доступ до всіх баз даних всієї нерухомості в країні», – пояснив Прем’єр-Міністр Арсеній Яценюк на відкритті засіданні уряду 6 жовтня.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Арсеній Яценюк обговорив із Вікторією Нуланд продовження газових переговорів з РФ за участі Єврокомісії. За словами Прем’єра, українська сторона готова до взаємоприйнятного рішення на засадах ринкового формування ціни на газ і його транзит.
 
Коментарі (0)