Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнцям дозволили «прописуватися» на дачах
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Українцям дозволили «прописуватися» на дачах

Верховна Рада України підтримала законопроект, який надасть садовим і дачним будинкам статус житлових. Тим самим українцям дозволять реєструвати у них місце проживання.

Верховна Рада 2 вересня проголосувала за проект Закону №2336а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Відповідний документ покликаний врегулювати питання переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації у них місця проживання.

«Наразі законодавство не дозволяє зареєструвати громадянина у садовому чи дачному будинку, оскільки такі будинки не призначені для постійного проживання. Враховуючи соціально-економічні, екологічні чинники, в Україні склалася ситуація, коли значна частина громадян постійно проживає у власних садових чи дачних будинках. Громадяни власними силами здійснюють реконструкцію садових чи дачних будинків, підводять необхідні інженерні мережі і, фактично, проживають у будинках, які за своїми зовнішніми конструкціями та рівнем інженерного обладнання відповідають вимогам, встановленим для житлових будинків», – про це йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Верховна Рада України підтримала урядовий законопроект «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку». Документ спрямований зробити діяльність ОСББ більш прозорою.
 
Коментарі (0)