Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїна ще на крок наблизилася до Європи
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Україна ще на крок наблизилася до Європи

Українські парламентарії, а також їхні колеги із Європарламенту синхронно затвердили ратифікацію угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Документ набере чинності 1 листопада цього року.

Угоду про асоціацію України з Євросоюзом ратифіковано. Документ синхронно затвердили народні депутати України та їхні колеги з Європарламенту.

За відповідне рішення проголосували 355 народних обранців. Не голосувало 26 нардепів. Всього під час ратифікації в залі був присутній 381 народний депутат.

Примітно, що у Європарламенті ратифікацію угоди підтримало 535 євродепутатів.

Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди про асоціацію прямо в залі Верховної ради.

«Ратифікація буде святом усієї Європи, адже без України немає об’єднаної Європи», - сказав він перед підписанням документу.

Підтвердження ратифікації має бути направлене до Європейського союзу відповідно до угоди. Вона набирає чинності у перший день другого місяця після підтвердження ратифікації, тобто 1 листопада поточного року.

Нагадаємо, 12 вересня Євросоюз, Україна і Росія домовилися відкласти початок дії зони вільної торгівлі ЄС та України до 2016 року із збереженням скасування мит ЄС для українських товарів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, завдяки підписанню Угоди про асоціацію з Євросоюзом, Україна та ЄС стануть енергетичними партнерами. Вони працюватимуть в єдиному нормативно-правовому полі, і Україна стає важливою частиною Єдиного європейського газового ринку.

 
Коментарі (0)