Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ ВР зареєстровано законопроєкт, який спрощує стягнення пенсій, пільг та субсидій з громадян
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

У ВР зареєстровано законопроєкт, який спрощує стягнення пенсій, пільг та субсидій з громадян

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №3551, який спрощує стягнення пенсій, пільг, субсидій та державної допомоги з громадян. Ініціатором законопроєкту є депутат від “Слуги народу” Галина Третьякова.
Ініціатором законопроєкту є депутат від “Слуги народу” Галина Третьякова, голова комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, повідомляють Букви.
 
Пропонується внести зміни до Закону України «Про судовий збір», в частині звільнення місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування від обов’язків сплачувати судовий збір. Що це означає для українців?
 
На сьогодні, у випадку, якщо органи державної влади вимагають повернути раніше виплачену особі суму пенсії, допомоги, пільги, субсидії, соціальної стипендії, інших виплат, що здійснюються коштом коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування (все це входить в поняття «державні виплати»), а особа, яка отримувала ці кошти, відмовляється їх повернути – спір повинен вирішуватись судом.
 
Як відомо, за звернення до суду сплачується судовий збір (для даної категорії справ його розмір становить від 2102 гривень). І, як зазначає сама автор законопроєкту, необхідність сплати судового збору часто ставала перешкодою на шляху звернення з позовними заявами про повернення державних виплат.
 
У разі ж набрання законопроєктом №3551 чинності, ця перешкода зникне та органам соціального захисту нічого не заважатиме подавати до суду хоч у кожному першому випадку.
 
Коментарі (0)