Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоУ нову систему електронних ПДВ-рахунків внесли зміни
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

У нову систему електронних ПДВ-рахунків внесли зміни

Нардепи внесли зміни до нової системи автоматичного обліку ПДВ, яка почала працювати з 1 липня. Це дає надію на те, що вимивання обігових коштів енергетичних підприємств припиниться і їхня робота стабілізується.

Верховна Рада повторно заслухала та прийняла в цілому  законопроект №2173а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість». Опісля кількох невдач, за документ таки проголосувало 233 народних депутати.

Зауважимо, згідно з пояснювальною запискою, метою документа є внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України для удосконалення функціонування системи електронного адміністрування для ефективного її запровадження на постійній основі з 1 липня 2015 року.

Зокрема, законопроект надає можливість підприємствам складати раз на місяць (в останній день місяця) зведені податкові накладні у разі здійснення постачання товарів (послуг), постачання яких має безперервний або ритмічний характер (як платникам так і неплатникам ПДВ).

Крім цього, документ пропонує визначити, що на кошти, які знаходяться на електронних рахунках платників, не поширюється дія Закону України «Про виконавче провадження», та зобов’язати зняти арешт з коштів, на які такий арешт був накладений.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нова система автоматичного обліку ПДВ, яка запрацювала з 1 липня, привела підприємства енергетики до патової ситуації. Якщо не внести зміни до Податкового кодексу, це загрожуватиме стабільній роботі енергоринку.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)