Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ Мінсоцполітиці розповіли про програми допомоги багатодітним сім'ям
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

У Мінсоцполітиці розповіли про програми допомоги багатодітним сім'ям

Малозабезпеченим багатодітним сім'ям продовжать платити 130% прожиткового мінімуму на кожну дитину, а для дітей-сиріт з інвалідністю, які виховуються в опікунських сім'ях хочуть змінити порядок допомоги
Малозабезпеченим багатодітним сім'ям продовжать платити 130% прожиткового мінімуму на кожну дитину, а для дітей-сиріт з інвалідністю, які виховуються в опікунських сім'ях і на яких в 18 років припиняються виплати, хочуть змінити порядок допомоги.
 
Про це в ефірі одного з телеканалів заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.
 
“Ми внесли законопроект про те, щоб діти з інвалідністю, які проживають у дитбудинках, опікунських сім'ях, могли там проживати до 23 років, відповідно, будуть тривати виплати. Потрібна соціалізація цих дітей, їм після 18 потрібно виходити кудись з цих сімей", — заявила Лазебна.
 
Також міністр розповіла про програми допомоги багатодітним сім'ям.
 
"За багатодітними сім'ями у нас є кілька програм допомоги, одна з них - малозабезпеченим. Якщо сім'я малозабезпечена, вона може прийти в цю програму, тому що там на кожну дитину ми платимо 130% прожиткового мінімуму. Розміри допомоги за програмами багатодітних виросли вдвічі. Можна звернутися в органи соцзахисту, і там допоможуть", — сказала вона.
 
Нагадаємо, у жовтні парламентський комітет рекомендував Верховній Раді України ухвалити законопроекти щодо можливості проживання дітей-сиріт у прийомних сім’ях та дитбудинках після 18 років та щодо держдопомоги сім’ям з дітьми.
 
Коментарі (0)