Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРозроблено законопроект, що дозволить залучати ЕСКО-інвесторів
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Розроблено законопроект, що дозволить залучати ЕСКО-інвесторів

Розроблено законопроект, що дозволить залучати ЕСКО-інвесторів до впровадження енергоефективних заходів та економити бюджетні кошти
Мінекоенерго спільно з Держенергоефективності розробило та спрямувало на погодження законопроєкт щодо забезпечення можливості застосування механізму енергосервісу на об’єктах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, де існує значний потенціал енергозбереження.
 
Про це повыдомила пресслужба Мінекоенерго.
 
Ціль законопроекту - створити необхідні умови для залучення ЕСКО-інвесторів до впровадження енергоефективних заходів на зазначених об’єктах та гарантувати повернення вкладених інвестицій.
 
Завдяки ЕСКО-механізму комунальні підприємства зможуть залучати приватні інвестиції в енергомодернізацію своїх об’єктів та підвищувати якість послуг для споживачів.
 
Вже сьогодні енергосервіс, запроваджений у 2015 р., активно реалізується у бюджетній сфері. Так, станом на 3 червня ц.р., для модернізації об’єктів соціальної сфери підписано 480 ЕСКО-договорів на загальну суму понад 1 млрд гривень.
 
Як показує досвід вже впроваджених проектів у бюджетній сфері, енергоефективні проекти за участю ЕСКО-інвесторів дозволяють:
 
- скоротити споживання енергоресурсів та відповідні витрати на їх оплату (за результатами верифікації заходів ЕСКО-договорів, які пройшли опалювальний сезон, середній показник економії становить близько 35%);
 

- сприяють покращенню на 2-3 градуси (до рівня санітарних норм) температурного режиму на об’єктах соціальної сфери. 

 
Коментарі (0)