Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоРеєструвати нерухомість пропонують без прив’язки до місцезнаходження об'єкта
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Реєструвати нерухомість пропонують без прив’язки до місцезнаходження об'єкта

Народним депутатам запропонували спростити правила реєстрації прав на нерухоме майно. А саме - дозволити здійснювати цей процес без прив’язки до місцезнаходження об’єкта нерухомості.

У стінах Верховної Ради зареєстрували законопроект №2051а «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» щодо вдосконалення механізму реєстрації інших речових прав на нерухоме майно.

Документ пропонує внести зміни до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» відповідно до яких державна реєстрація інших речових прав на нерухоме майно проводиться незалежно від місця розташування об’єкта нерухомого майна.

Тож, законопроектом передбачається спрощення реєстрації інших речових прав та покращення умов ведення бізнесу, підвищення конкуренції в сфері надання реєстраційних послуг, удосконалення механізму адміністрування єдиного податку 4 групи та усунення корупціогенного фактору, що наявний у чинному законодавстві.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Верховній Раді запропонували внести ряд змін у процес держреєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяження. Серед іншого пропонують спростити процедуру та ввести адмінвідповідальність за порушення термінів.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)