Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРада законодавчо врегулює дистанційну роботу
Новини ЖКГ
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.
08 Січня 2024 p.
13 Грудня 2023 p.

Рада законодавчо врегулює дистанційну роботу

Рада планує юридично врегулювати дистанційну роботу: про що мовиться Законопроєкт про дистанційну роботу можуть розглянути на початку наступної сесії

 

Рада планує юридично врегулювати дистанційну роботу: про що мовиться Законопроєкт про дистанційну роботу можуть розглянути на початку наступної сесії

Представники "Слуги народу" сподіваються, що вже на початку наступної сесії вдасться ухвалити закон про врегулювання дистанційної роботи. За законопроєкт у першому читанні голосували ще 3 листопада.

До 30% працівників в Україні вже працюють дистанційно

Законопроєкт № 4051, який врегульовує питання дистанційної роботи та роботи вдома, мають ухвалити в другому читанні та в цілому. Про це повідомила нардепка від "Слуги народу", керівниця комітету з питань соцполітики та захисту ветеранів Галина Третьякова, інформує Інтерфакс-Україна.

Таких назв і таких видів роботи в Україні взагалі не було. Табличка була прийнята до другого читання тиждень тому в комітеті. Наразі вона проходить останню ревізію в юридичному департаменті та у літредакторів. Думаю, що протягом максимум місяця вона з'явитися на сайті Верховної Ради,

– розповіла Третьякова.

Нардепка зазначила, що за даними Федерації роботодавців України, до 30% працівників в умовах пандемії працюють вдома або дистанційно. Саме тому, кажуть у парламенті, необхідно врегулювати взаємовідносини на законодавчому рівні.

У першому читанні ініціативу підтримали 311 парламентарів

Зазначимо, що у першому читанні парламент розглядав законопроєкт №4051 3 листопада. Ініціативу підтримали 311 нардепів.

Що передбачає законопроєкт про дистанційну роботу:

Дистанційну роботу можна поєднувати із роботою в офісі.

При цьому працівник може виконувати роботу будь-де, мати власний графік, але бути забезпеченим необхідним обладнанням і програмами.

Працівник може працювати віддалено до 2 місяців у разі дискримінації в офісі.

Чітко розмежовані поняття дистанційної та надомної роботи.

Надомна робота передбачає, що людина працює за графіком компанії, але поза офісом у чітко зафіксованому місці. Роботодавець забезпечує всіма необхідними для роботи технічними засобами. Змінити місце надомної роботи можна лише за згодою керівництва.

Проєкт також робить можливим гнучкий графік роботи, якщо на це погоджуються працівники і підприємство.

Крім того, працівнику, який має дитину віком до 3 років або доглядає за дитиною до досягнення нею шестирічного віку, дається можливість виконувати свою роботу на умовах дистанційності.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)