Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРада планує роздавати землю під будівництво по-новому
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Рада планує роздавати землю під будівництво по-новому

Парламентарям запропонували на кілька років скасувати вимоги ЗУ «Про містобудівну діяльність» в питання передачі землі фізичним та юридичним особам для будівництва. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Верховній Раді

Вчора під куполом Верховної Ради було зареєстровано законопроект №3599 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо уточнення деяких положень).

Згідно з пояснювальною запискою, документ передбачає для фізичних та юридичних осіб отримати земельні ділянки від органів місцевого самоврядування для житлової та громадської забудови, що дозволить знизити соціальну напругу в суспільстві.  Проте, законопроект не скасовує вимоги нормативно-правових актів щодо планового та раціонального розвитку територій населених пунктів.

Для досягнення мети, документ пропонує скасувати до 2018 року вимоги Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», щодо особливостей надання фізичним та юридичним особам земельних  ділянок  із  земель  державної  або комунальної  власності,  у  власність  чи  користування для містобудівних потреб, встановлених пунктами 3 та 4 статті 24 цього Закону.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують врегулювати питання передачі земельних ділянок у власність власників квартир та нежитлових приміщень. Відповідний законопроект вже зареєстрували під куполом Верховної Ради.

 
Коментарі (0)