Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМешканцям багатоповерхівок планують полегшити процес передачі землі
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Мешканцям багатоповерхівок планують полегшити процес передачі землі

Парламентарям пропонують врегулювати питання передачі земельних ділянок у власність власників квартир та нежитлових приміщень. Відповідний законопроект вже зареєстрували під куполом Верховної Ради.

Нещодавно під у стінах Верховної Ради було зареєстровано законопроект №3576 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо земельних ділянок багатоквартирних будинків».

Згідно з пояснювальною запискою, документ передбачає створення передумов для законодавчого врегулювання питання передачі у власність власникам квартир та нежитлових приміщень в багатоквартирних будинках земельних ділянок.

Між тим, задля врегулювання питання передачі земельних ділянок, ініціатори законопроекту пропонують внести зміни до Земельного кодексу України, Цивільного кодексу України, законів України «Про державний земельний кадастр», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Зазначається, що документ передуватиме отримання у власність власниками квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку земельних ділянок.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  парламентарі підтримали законопроект, який покликаний врегулювати механізми проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, що значно спростить відповідну процедуру.

 
Коментарі (0)