Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРаді пропонують управляти водними ресурсами по-європейськи
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Раді пропонують управляти водними ресурсами по-європейськи

Народним депутатам представили до розгляду законопроект, який пропонує змінити підхід до управління водними ресурсами. Зокрема, положення документа передбачають імплементацію європейських принципів управління.

Днями під куполом Верховної Ради було зареєстровано законопроект №3603 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами за басейновим принципом», який передбачай зміну механізму управління водними ресурсами

Згідно з пояснювальною запискою, документ дозволить удосконалити законодавство України у питаннях впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами відповідно до вимог Водної Рамкової Директиви ЄС.

Відтак, законопроект направлений на встановлення правових норм щодо запровадження системи інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом шляхом:

гідрографічного та водогосподарського районування території України;
розроблення Планів управління річковими басейнами;
розроблення водогосподарських балансів;
визначення повноважень центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Ініціатори вважають, що реалізація положень документа сприятиме реалізації державної водної політики щодо подальшого збереження і відтворення водних ресурсів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нардепи продовжують іти «реформаторським» шляхом. На часі наведення порядку у сфері паркування транспортних засобів. Головні скрипки – підвищення відповідальності за порушення правил парковки та усунення конкуренції між поліціянтами й інспекторами.

 
Коментарі (0)