Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПрезидент вніс до ВР законопроєкт про внесення інформації про бенефіціарів через "Дію"
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Президент вніс до ВР законопроєкт про внесення інформації про бенефіціарів через "Дію"

У проекті закону також передбачено можливість автоматичного звірення поданої компаніями інформації з даними держреєстрів
Президент вніс до Верховної Ради законопроект "Про спрощення надання інформації з метою фінансового моніторингу", який має спростити передачу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців інформації про кінцевих бенефіціарних власників компаній, про це повідомив ВП.
 
"Я ініціюю можливість надання необхідної інформації в електронному вигляді без черг та додавання непотрібних паперових документів. Натомість можна буде зробити кілька кліків у додатку "Дія", – йдеться у повідомленні.
 
У проекті закону також передбачено можливість автоматичного звірення поданої компаніями інформації з даними держреєстрів, що замінить звірку паперових документів з електронними реєстрами у ручному режимі та прискорить процес реєстрації, наголошується у прес-релізі.
 
Законопроект також передбачає підготовку та затвердження відповідальним органом влади детальної методології визначення кінцевого бенефіціара для юросіб та проведення роз'яснювальної роботи з цього приводу. Пропонується термін щонайменше 6 міс. для подання та уточнення юрособами інформації з моменту затвердження такої методології, йдеться у повідомленні.
 
Нагадаємо, оновлені процедури подання інформації про кінцеві бенефіціари були введені після ухвалення Верховною Радою у грудні 2019 року нової редакції закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню поширення зброї масової поразки".
 

Було встановлено граничний термін подання інформації про кінцевих бенефіціарів – 11 жовтня. Складність подання документів призвела до великих черг і парламент за кілька днів до цієї дати відклав цей термін до 11 липня 2022 року. 

 
Коментарі (0)