Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоПрезидент дав «вільну» ОСББ щодо прав власності
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Президент дав «вільну» ОСББ щодо прав власності

Президент підписав Закон про ОСББ, яким визначає права співвласників на утримання та управління земельною ділянкою, на якій розташований багатоквартирний будинок, прибудинкові споруди. Верховна Рада цей Закон підтримала ще 14 травня.

Президент Петро Порошенко підписав Закон №1565 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Документ буд прийнятий Верховною Радою України 14 травня. Про це повідомили у прес-службі Президента.

Зокрема, Закон урегульовує особливості здійснення права власності у багатоквартирному буднику та змінює регулювання відносин, пов’язаних з реалізацією прав та виконанням обов’язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління.

Крім цього, документ визначає права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія, віднесено до спільного майна багатоквартирного будинку.

Закон унормовує компетенцію зборів співвласників та порядок прийняття ними рішень щодо управління багатоквартирним будинком, уточнює правовий статус ОСББ – є непідприємницьким товариством та змінює засади утворення ОСББ.

Документ вступає в силу з 1 липня.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Президент Петро Порошенко сьогодні підписав Закон №263-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій».

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)