Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоІпотечне кредитування підігріє ринок нерухомості
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Іпотечне кредитування підігріє ринок нерухомості

На думку експертів, найближчим часом варто очікувати збільшення вартості квартир, якщо банки будуть брати участь в іпотечному кредитуванні.

Поява іпотечного кредитування на українському ринку нерухомості приведе до миттєвого збільшення попиту і тим самим до збільшення ціни на квартири. Таку думку висловив керуючий партнер компанії UTG Віталій Бойко, - інформує Gazeta.ua.

«Банки так і не беруть участь в іпотечному кредитуванні. Все будується на власних коштах девелоперів, але, тим не менш, всі об'єкти мають прибутковість 20-25% при введенні в експлуатацію, - говорить експерт. - З відкриттям іпотечного кредитування відбудеться миттєве збільшення попиту і тим самим збільшення ціни».

За словами фахівця, явище зростання цін на нерухомість через значне кредитування спостерігалося до кризи.

«Іпотека вигідна покупцям і девелоперам навіть при зміни вартості об'єктів нерухомості. А ось з комерційної нерухомості - втручання банків має достатньо негативне забарвлення. Це призведе до перенасичення ринку», - заявив пан Бойко.

На його думку, необхідні об'єкти нерухомості вже «закладені на найближчі роки, тому не потрібно будувати нові».

Читайте також: Іпотека відкрила новий сезон

«Девелопер, що будує за свої кошти, ретельно вибирає місце майданчика, концепцію проекту. А якщо до гри вступають банки - новачки починають будувати об'єкти з неправильною поверховістю, місцем і т. д. Зараз змушені вводити в експлуатацію збиткові будівлі, профінансовані банками ще до кризи», - підкреслив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці стали менше звертатися за іпотечними кредитами. Так, з початку року ДІУ рефінансувала 297 іпотечних кредити, тоді як за минулий рік їх було видано більше тисячі.

У рамках Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які цього потребують, в поточному році надано вже близько 450 кредитів на загальну суму 101 млн грн.

 
Коментарі (0)