Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоПодорожчання проїзду у Києві піде під мораторій
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Подорожчання проїзду у Києві піде під мораторій

Нардепи мають намір ввести мораторій на підвищення тарифів у громадському транспорті Києва до 2015 року. Мотивують тим, що транспортні комунальні підприємства і так прибуткові.

У Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про заборону підвищення цін на проїзд у міськтранспорті Києва. Його ініціаторами виступили депутати ВО «Батьківщина» Володимир Яворівський та Микола Катеринчук. Текст документа ще не опубліковано, але автори зазначають, що основна його теза - мораторій на підвищення тарифів до 2015 року, - повідомляє «Сьогодні».

Зокрема, Володимир Яворівський переконаний, що транспортні комунальні підприємства столиці прибуткові і вартість проїзду підвищуватися не має.

«Метро, наприклад, на рекламі тільки отримує більш мільярда гривень, а фіксує копійчаний прибуток», - заявляє пан Яворівський. Він зазначив, що при прийнятті держбюджету буде наполягати на відміні вилучень з Києва 50% прибуткового податку, що дозволить виплатити зарплати бюджетникам і приступити до будівництва метро на Троєщину.

У КМДА підвищення тарифів на проїзд до 3 грн в першу чергу пояснюють необхідністю виплачувати борги по зарплаті (водіям «Київпастрансу» заборгували за два останніх місяці). У Департаменті транспортної інфраструктури відзначають, що нинішня вартість проїзду 1,5 грн - економічно необґрунтованою.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з нового року у столиці може змінитися система оплати проїзду в метро і наземному громадському транспорті. Відповідний проект з новою тарифікацією вже направлено в Кабмін.

 
Коментарі (0)