Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПільги на оплату ЖКП вимагають конкретизації
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Пільги на оплату ЖКП вимагають конкретизації

Відразу до двох Кодексів (цивільного захисту та бюджетного) планується внести зміни, які пов’язані з отриманням пільг на оплату комунальних послуг. Відповідні законопроекти вже зареєстровані у Верховній Раді.

Парламентарії можуть внести зміни до статтей Кодексу цивільного захисту та Бюджетного кодексу, які пов’язані з отриманням пільг на оплату комунальних послуг.

Днями не один, а відразу декілька відповідних законопроектів було зареєстровано у Верховній Раді. Зокрема, мова йде про проект Закону №3452 та №3451, ініційовані народними депутатами від Партії Регіонів Віктором Бутківським та Юрієм Гержовим.

Згідно з пояснювальною запискою, перший законодавчий документ (№3452), передбачає внесення змін до пункту 2 статті 120 Кодексу цивільного захисту в частині конкретизації категорії, які можуть бути визнані пільговиками щодо отримання знижки плати за користування житлом, комунальними послугами та вартості палива, у тому числі рідкого у межах встановлених норм для осіб, які проживають у будинках, котрі не мають централізованого опалення.

Другим законопроектом (№3451) пропонується внесення змін до пунктів 3,4 статті 102 Бюджетного кодексу, в частині щодо отримання знижки плати за користування житлом, комунальними послугами та вартості палива, у тому числі рідкого у межах встановлених норм для осіб, які проживають у будинках, що не мають централізованого опалення.

Прийняття обох документів надасть можливість поновити пільги особам рядового та начальницького складу державної пожежної охорони з оплати комунальних послуг, звільненими зі служби за віком, через хворобу або вислугою років, тощо.

 
Коментарі (0)