Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПарламентарі погодились взяти кредит на відновлення Донбасу
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Парламентарі погодились взяти кредит на відновлення Донбасу

Народні депутати сьогодні ратифікували кредитну угоду з ЄІБ, яка передбачає надання коштів на відновлення зруйнованих територій Донбасу. Відповідний Закон прийняли у Верховній Раді.

Верховна Рада прийняла Закон №0014 «Про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»)». Підтримали рішення 263 народних обранців із 317 зареєстрованих у Парламенті.

«Метою розроблення проекту Закону України є надання Верховною Радою України згоди на обов'язковість для України Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України») у формі закону про ратифікацію названої Фінансової угоди», - зазначається у пояснювальній записці.

Відтак, Фінансова угода з ЄІБ передбачає надання Україні 200 млн євро кредитних коштів.

Першочергово планується відновлення інфраструктури та поліпшення умов постачання комунальних послуг (централізованого водопостачання та водовідведення, постачання електроенергії, централізованого теплопостачання), ремонт автомобільних шляхів, залізничних колій, мостів, а також ремонт/реставрація пошкоджених адміністративних будівель та соціальної інфраструктури (закладів освіти, медичних центрів, лікарень, поштових відділень, іншої соціальної інфраструктури) на постраждалих від збройного конфлікту територіях Донбасу.

Крім цього планується реалізувати низку інфраструктурних проектів у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях.

Реалізувати проект планується протягом 2015-2020 років.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, більшість українців вважає, що наразі немає сенсу залучати іноземні кошти у відновлення Донецької та Луганської областей. Також, багато хто переконаний, що відбудовувати Донбас повинна Росія.

 
Коментарі (0)