Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламент спростив дозвільні процедури для будівництва об’єктів вітрогенерації
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Парламент спростив дозвільні процедури для будівництва об’єктів вітрогенерації

ВР прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо інвестиційної привабливості будівництва об'єктів відновлюваної енергетики)»
Верховна Рада на вчорашньому засіданні ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо інвестиційної привабливості будівництва об’єктів відновлювальної енергетики)». 
 
Він спрощує дозвільні процедури для будівництва об’єктів вітрогенерації. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
 
«Прийнятий Закон дає можливість перенести об’єкт з класу наслідків CC-2 на CC-1, якщо буде відповідна експертиза про вплив на довкілля. Безумовно, це сприятиме розвитку галузі відновлювальної енергетики і залученню до неї інвестицій», - підкреслив Геннадій Зубко.
 
За його словами, сьогодні Україна прагне не лише зменшити енергоспоживання, модернізувати комунальні підприємства та термомодернізувати житловий сектор, а й розвивати відновлювальну енергетику, відмовляючись від класичних енергоносіїв.
 

Інвестиційний потенціал України у галузі відновлювальної енергетики оцінюється в 12 млрд євро, які необхідні до 2020 року для імплементації Національного плану з відновлювальної енергетики. 

 
Коментарі (0)