Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоОренда комунальної власності стане прозорішою
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Оренда комунальної власності стане прозорішою

Нардепи пропонують зменшити шанси для корупціонерів у сфері суборенди комунальної та державної власності. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.

Нещодавно у Верховній Раді був зареєстрований проект Закону №2434 «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» (щодо заходів, спрямованих на протидію можливим зловживанням у випадках передачі державного або комунального майна в оренду без проведення конкурсу)».

Згідно з пояснювальною запискою, проект Закону передбачає зменшення корупційних ризиків у випадках передачі в оренду державного та комунального майна без проведення конкурсу.

Законопроект також пропонує зобов’язати органи державної влади, органи місцевого самоврядування, що уклали договори про передачу в оренду без проведення конкурсу державного або комунального нерухомого майна, а також правонаступників таких органів протягом шістдесяти днів з дня набрання чинності Закону опублікувати у мережі Інтернет на належних їм веб-сайтах або сайті місцевої обласної державної адміністрацію інформації про орендаря, предмет оренди, розмір орендної плати, строк оренди державного, комунального нерухомого майна, що є переданим в оренду без проведення конкурсу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують дозволити за певних умов звільняти замовників будівництв від сплати пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)