Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоОформлення заявок на реєстрацію нерухомості прискориться
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Оформлення заявок на реєстрацію нерухомості прискориться

Державна реєстраційна служба планує скоротити час оформлення заявки на реєстрацію нерухомості. За словами експертів, це стане можливим завдяки впровадженню нового програмного забезпечення.

Незабаром жителі деяких міст України зможуть швидше оформляти заявки на реєстрацію нерухомого майна. Державна реєстраційна служба планує скоротити час оформлення заявки на реєстрацію нерухомості з нинішніх 30-40 до 7-10 хвилин. За словами голови Укрдержреєстру Ганни Онищенко, це стане можливим завдяки впровадженню нового програмного забезпечення, - повідомляє прес-служба Мінюсту.

«Якщо зараз будь-яку заявку по реєстрації нерухомості в будь-якій точці України потрібно обробляти близько 30-40 хвилин, просто тому що у програмі існує багато полів, які потрібно заповнювати, то в експериментальному офісі ми впровадили в тестовому режимі нове програмне забезпечення, введення інформації в якому займає лише від 7 до 10 хвилин», - сказала пані Онищенко.

За її словами, експериментальний офіс, в якому використовується нове програмне забезпечення, було відкрито в Києві ще наприкінці липня, а найближчим часом Мін'юст розраховує поширити цю практику на всю столицю, а також на Вінницю, Харків і Львів.

Читайте також: Зміни у правилах реєстрації нерухомості породять хаос

«У Києві ще наприкінці липня заробив експериментальний офіс на вулиці Народного ополчення. Він орієнтований в першу чергу на фізичних осіб, тобто там забудовники не обслуговуються... Вже в середу Міністр юстиції планує внести на розгляд Кабміну проект розпорядження про поширення даного експерименту на весь Київ, на Вінницю, Харків і Львів. В такому випадку, це буде стосуватися, в тому числі і забудовників, тому що це буде сприяти скороченню часу прийняття їх документів», - зазначила голова Укрдержреєстру.

Вона також додала, що впровадження нового програмного забезпечення дозволить не тільки скоротити термін реєстрації нерухомості, але і зробить цю процедуру більш комфортною як для фізичних осіб, так і для будкомпаній і самих державних реєстраторів.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції збирається змінити правила реєстрації нерухомості. Нововведення полягає в тому, що приймати документи будуть адміністратори, а обробляти їх - реєстратори, з якими клієнти не зможуть контактувати. Угоди в такому «сліпому режимі» допоможуть викоренити корупцію в галузі. Саму ж функцію реєстрації планують передати місцевій владі.

 
Коментарі (0)