Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНКРЕКП хоче уніфікувати підходи до регулювання тарифів на електроенергію
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

НКРЕКП хоче уніфікувати підходи до регулювання тарифів на електроенергію

З 1 січня наступного року втрачає свою чинність постанова НКРЕКП про визначення тарифів на передачу електроенергії місцевим електромережам. У Комісії вважають, що такий крок допоможе уніфікувати підходи до тарифного регулювання.

З 1 січня втратить чинність Порядок визначення тарифів на передачу електроенергії місцевими (локальними) електромережами та тарифів на постачання електроенергії для ліцензіатів з постачання електричної енергії за регульованим тарифом від 02. 04. 2001. Сьогодні офіційно оприлюднена відповідна постанова НКРЕКП «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов НКРЕ». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі НКЕКП.

Таке рішення НКРЕКП прийнято задля уніфікації підходів до тарифного регулювання та недопущення значного зростання тарифів на передачу та постачання електрики і єдиних роздрібних тарифів.

«Постанова розроблялася як регуляторний акт у зв’язку зі складною ситуацією в сфері енергетики, а саме: падінням обсягів споживання електричної енергії споживачами, виникненням дефіциту вугілля та природного газу, та при цьому підвищенням ціни на вугілля внаслідок його імпортування з інших держав», - йдеться у повідомленні.

Окрім цих факторів,  зростання оптової ринкової ціни на електроенергію зумовлено і зростанням інфляції та девальвації національної валюти.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, постанова НКРЕКП від 27 грудня 2014 року «Про ставки плати за приєднання до газових мереж на 2015 рік» сьогодні, після офіційного оприлюднення, набула чинності.

 
Коментарі (0)