Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНа залізниці змінять правила «гри»
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

На залізниці змінять правила «гри»

Парламентарям надали на розгляд законопроект, який покликаний вдосконалити процес ведення господарської діяльності на залізничному транспорті та встановити рівноправний доступ до послуг інфраструктури

Під куполом Верховної Ради зареєстрували законопроект №3650 «Про залізничний транспорт», який пропонує вдосконалити ринкові механізми господарювання на залізничному транспорті.

Зокрема, документ націлений на створення нової структури взаємовідносин учасників процесу шляхом залізничних перевезень структурних перетворень на цьому транспорті. Зазначається, що для учасників будуть створюватися більш повноцінні та вдосконалені нормативні вимоги, необхідні для подальшого розвитку та функціонування залізничного транспорту.

Адже, як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, діючий закон «Про залізничний транспорт» не передбачає норми особливостей роботи у відношенні окремих суб’єктів господарської діяльності на залізничному транспорті загального та незагального користування.

Поміж тим, наголошується, що прийняття документа дасть змогу враховувати у вітчизняному законодавстві положення законодавчих актів ЄС у сфері залізничного транспорту.

Поміж тим, наголошується, що проект закону покликаний розв’язати наступні проблеми:

низький рівень конкуренції на ринку залізничних перевезень;

прогресуюче старіння та значний ступінь зносу основних фондів;

відсутність державної підтримки інноваційного розвитку галузі;

наявність перехресного субсидування збиткових пасажирських перевезень за рахунок вантажних.

Проект акта встановлює принцип рівноправного доступу до послуг інфраструктури, що поширюється на всіх осіб, зацікавлених в отриманні таких послуг.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують повернути право пільгового проїзду для окремих категорій мало захищених громадян. Відповідний законопроект зареєстровано у стінах Верховної Ради.

 
Коментарі (0)