Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоНардепам пропонують ветувати відключення світла взимку
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нардепам пропонують ветувати відключення світла взимку

Парламентарям представили законопроект, який має вдосконалити правові відносини між споживачами та постачальниками електроенергії. Його прийняття сприятиме встановленню гарантій з боку держави щодо покращення становища споживачів електричної енергії.

У стінах Верховної Ради зареєстровано законопроект №3774 «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо покращення становища  споживачів  електричної енергії)».

Як йдеться у пояснювальній записці, його розроблено з метою  вдосконалення правовідносин між споживачами та постачальниками електричної енергії з позиції встановлення гарантій захисту життя і здоров’я громадян.

Зокрема, законопроект спрямований на покращення становища споживачів електричної енергії та захист життя та здоров’я громадян з боку держави.

Примітно, документом пропонується  внести зміни до статті  24 Закону України «Про електроенергетику», згідно якими, енергопостачальник може обмежувати електроспоживання або припиняти електропостачання лише у разі якщо розмір неповної оплати спожитої електричної енергії перевищить 6 щомісячних розмірів оплати, визначених виходячи з відповідних нормативів споживання електричної енергії та тарифів, які діють на день обмеження надання електричної енергії. Також, пропонується встановити заборону на припинення постачання електричної енергії в зимовий час для споживачів, які відносяться до соціально незахищених та малозабезпечених верств населення.

На думку ініціаторів, прийняття законопроекту сприятиме встановленню гарантій з боку держави щодо покращення становища  споживачів електричної енергії.

Нагадаємо, депутатам подали на розгляд проект Постанови спрямований на перерахування ціни на «блакитне» паливо для населення. Прийняття документу дасть змогу знизити комунальні платежі та підняти якість компослуг.

Ольга Головка

 
Коментарі (0)