Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоНардепи планують убезпечити процес купівлі-продажу нерухомості
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нардепи планують убезпечити процес купівлі-продажу нерухомості

Процес купівлі-продажу нерухомості планують дисциплінувати та врегулювати за допомогою завдатку. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Верховній Раді.

Вчора у стінах Верховної Ради було зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до статті 570 Цивільного кодексу України (щодо застосування завдатку до договорів купівлі-продажу нерухомого майна)».

Документом пропонується застосовувати завдаток при купівлі-продажу нерухомості як виду забезпечення виконання зобов'язання, до зобов'язань, що виникають з договорів придбання чи продажу нерухомості.

«Метою законопроекту є створення умов для застосування завдатку до договорів купівлі-продажу нерухомого майна», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Зазначається, що в разі прийняття законопроекту, це допоможе врегулювання питання застосування завдатку до договорів купівлі-продажу нерухомого майна, що сприятиме більш дисциплінованому відношенню сторін договорів купівлі-продажу нерухомого майна до виконання своїх обов'язків.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, права на нерухоме майно можна буде зареєструвати у скорочені терміни. Відповідну постанову № 190 «Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майнота їх обтяжень у скорочені строки» прийняв Кабінет Міністрів.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)