Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ «теплове» законодавство планують внести зміни
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

У «теплове» законодавство планують внести зміни

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості проектів, пов’язаних із заміщенням природного газу.

Під куполом Верховної Ради зареєстровано законопроект №3320 «Про внесення змін до статті 19 Закону України «Про теплопостачання» щодо укладення довгострокових договорів на постачання теплової енергії».

У пояснювальній записці до документу зазначається, що його метою є  врегулювання окремих аспектів взаємовідносин, що виникають у зв’язку з постачанням і використанням теплової енергії, а саме на створення необхідних законодавчих передумов для підвищення інвестиційної привабливості проектів, пов’язаних із заміщенням природного газу.

Законодавчими змінами пропонується забезпечити фінансові гарантії для інвесторів шляхом передбачення можливості укладення з бюджетними установами довгострокових договорів на постачання теплової енергії, строк  яких буде не меншим ніж строк окупності відповідних інвестиційних заходів (не менше 5 років).

«Прийняття законопроекту забезпечить ефективне функціонування сфери теплопостачання, створить сприятливу основу для збалансованого її розвитку, створить необхідні правові умови для залучення інвестицій та ефективного виконання завдань щодо реалізації державної політики розвитку сфер альтернативних джерел енергії та альтернативних видів палива, заміщення природного газу», - зауважують ініціатори.

Нагадаємо, депутатам пропонують впровадити заборону для комунальних підприємств виставляти непідтверджені борги та запровадити єдиний підхід до сплати за надані послуги.

 
Коментарі (0)