Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНацкомпослуг пропонують додати повноважень
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нацкомпослуг пропонують додати повноважень

Кабінет міністрів пропонує на законодавчому рівні закріпити за Нацкомпослуг повноваження по затвердженню порядків формування тарифів на послуги в сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

Кабінет міністрів пропонує на законодавчому рівні закріпити за Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, повноваження по затвердженню порядків (методик) формування тарифів на послуги в сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

Про це йдеться в законопроекті № 11030 «Про внесення змін до деяких законів України щодо повноважень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг», внесеному до парламенту 25 липня.

Так, проектом закону передбачається, що Нацкомуслуг буде розробляти і затверджувати порядки (методики) формування тарифів на комунальні послуги для суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках у сфері теплопостачання та централізованого водопостачання і водовідведення.

Крім того, мається на увазі, що Нацкомуслуг також буде розробляти і затверджувати порядок подання, розгляду, схвалення та виконання інвестиційних програм суб'єктами природних монополій та суб'єктами господарювання на суміжних ринках у сфері теплопостачання та централізованого водопостачання і водовідведення.

Планується, що регулятор буде здійснювати контроль за витратами інвестицій, їх зарахуванням на спеціальний рахунок і використанням.

Також законопроектом пропонується виключити з повноважень Нацкомпосолуг розробку та затвердження порядків формування тарифів на теплову енергію в сфері теплопостачання для суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках.

 
Коментарі (0)