Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд шукає шляхи погашення тарифних боргів
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Уряд шукає шляхи погашення тарифних боргів

Мінрегіон підготував зміни до законодавства, які дадуть можливість погасити заборгованість з різниці в тарифах поточного року. Найближчого четверга законопроект можуть розглянути у парламенті.

За даними обласних та міських державних адміністрацій, затверджений обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з теплопостачання станом на 1 січня 2013 року складає 2,8 млрд. гривень.  Так,  з метою забезпечення погашення заборгованості з різниці в тарифах прийнято постанову Кабінету Міністрів № 683  «Деякі питання випуску фінансових казначейських векселів».

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зокрема, зазначеною постановою надається право Кабінету Міністрів реструктурувати бюджетну кредиторську заборгованість розпорядників бюджетних коштів та заборгованість з різниці в тарифах на теплову енергію, яка виникла станом на 1 січня 2013 року, шляхом видачі фінансових казначейських векселів.

За словами профільного Міністра Геннадія Темника, загальний обсяг заборгованості станом на 1 вересня 2013 року з різниці в тарифах складає 7 млрд. гривень у тому числі за 8 місяців 2013 рік 4,2 млрд. гривень.

«Враховуючи значний обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з теплопостачання Мінрегіоном підготовлено зміни до законодавства, які дадуть можливість погасити заборгованість з різниці в тарифах поточного року. Сподіваюся, що найближчого четверга народні депутати підтримають ці зміни», - сказав Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ввести фінансові векселі для погашення боргів підприємствами теплокомуненерго, які виникли через різницю в тарифах на теплову енергію і послуги з централізованого водопостачання для населення. Відповідний урядовий законопроект про внесення змін в Бюджетний кодекс зареєстровано в парламенті.

 
Коментарі (0)