Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЛюди не знають, як через електронні аукціони продавати землю
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Люди не знають, як через електронні аукціони продавати землю

Народний депутат Вадим Івченко вважає, що напередодні відкриття ринку землі населення сільських місцевостей не знає, яким чином працюють електронні аукціони
Народний депутат Вадим Івченко вважає, що напередодні відкриття ринку землі населення сільських місцевостей не знає, яким чином працюють електронні аукціони через провальну роз’яснювальну роботу влади на місцях. Про це він розповів на телеканалі “Україна 24”.
 
“Ви говорите про електронні аукціони, але запитайте в людей, які мають паї: чи в них є доступ до Інтернету, як дібратися до електронного аукціону і як буде відбуватися продаж їхньої землі, якщо вони хочуть зробити більшою ціну? З мого села жодна людина не знає як через електронні аукціони продавати свою землю”, — розповів нардеп Івченко.
 
Парламентар наголосив, що головна проблема полягає в тому, що влада на місцях напередодні відкриття ринку землі не роз’яснює людям, яким чином користуватися електронними аукціонами.
 
“Я, звісно, надаю інформацію людям: що і як потрібно робити. Але є влада, є мережа районних державних адміністрацій, управлінь, мережа інших центральних органів виконавчої влади, які знаходяться під Міністерством АПК — це їхнє завдання пояснювати кожній людині питання щодо продажу землі”, — зазначив Івченко.
 

Нагадаємо, на минулому тижні у парламентській газеті “Голос України” опубліковано фінальний закон, схвалений для земельної реформи, - щодо продажу земельних ділянок через електронні аукціони № 1444-IX. Закон набирає чинності через п'ять днів з дня набрання чинності закону про ринок землі, який запрацює з 1 липня. 

 
Коментарі (0)