Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКомунальників хочуть звільнити від судового збору
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Комунальників хочуть звільнити від судового збору

У Верховній Раді пропонують звільнити підприємства ЖКГ від сплати судового збору, якщо вони домагаються виплати заборгованості.

За даними Держстату, заборгованість населення за спожиті житлово-комунальні послуги на початок 2012 року досягла майже 12 млрд грн. Водночас підприємства ЖКГ через свою збитковість не мають фінансової можливості вести активну роботу для стягнення цих коштів.

«Природно, що безкарність за несплату за спожиті житлово-комунальні послуги впливає на постійне збільшення заборгованості та подальший фінансовий занепад підприємств галузі», - охарактеризував нинішній стан справ народний депутат Сергій Майборода. Крім цього, за словами нардепа, через неплатників страждають інші споживачі, котрі не отримують послуги належної якості. Звісно, що після цього бажання вчасно оплачувати надані послуги зникає і в них, а загальна заборгованість продовжує збільшуватись.

Спростити доступ комунальників до суду С.Майборода намагається проектом «Про внесення зміни до статті 5 Закону України «Про судовий збір» (№10098). Народний обранець пропонує доповнити перелік пільгових категорій зі сплати судового збору позивачами, що подають позови та заяви про видачу наказу щодо стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

 

Джерело – «Закон і бізнес»

 
Коментарі (0)