Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКабмін ухвалив фінансові умови казначейських векселів
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Кабмін ухвалив фінансові умови казначейських векселів

Уряд встановив граничні обсяги з видачі векселів на погашення боргів, які утворилися у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії.

Кабінет міністрів встановив граничні обсяги видачі  фінансових казначейських векселів для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію. Зокрема, про це йдеться у постанові Кабміну від 26 вересня 2013 року  № 720.

Так, відповідно до статті 22 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік»  встановлюється граничний обсяг видачі фінансових казначейських векселів для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, яка утворилася у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії, що вироблялася, транспортувалася та постачалася населенню, тарифам, які затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, у сумі 2,850 мільярдів гривень.

Окрім того, уряд доручив  Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства терміново затвердити форми примірної довіреності органу Державної казначейської служби та примірного договору про проведення розрахунків між підприємствами, які надають послуги з теплопостачання, та постачальниками природного газу для погашення заборгованості за використаний природний газ із застосуванням фінансових казначейських векселів.

Нагадаємо, 10 жовтня Верховна Рада прийняла законопроект № 3358, який дозволяє Кабміну реструктуризувати заборгованість держбюджету перед місцевими бюджетами за 2013 з різниці в тарифах шляхом видачі казначейських фінансових векселів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон підготував зміни до законодавства, які дадуть можливість погасити заборгованість з різниці в тарифах поточного року. Найближчого четверга законопроект можуть розглянути у парламенті.

 
Коментарі (0)