Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКабмін презентував програму дій Уряду
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Кабмін презентував програму дій Уряду

Згідно з текстом програми, урядовці обіцяють надійний захист вразливих споживачів попри заплановане у бюджеті скорочення фінансування субсидій на 2020 рік.
Україна має у сховищах достатньо газу і готова до опалювального сезону. Про це під час презентації програми дій Уряду повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє ІА "Україна Комунальна".
 
"До зими ми готові. У нас своєчасно були накопичені необхідні резерви природного газу в наших сховищах, це дає нам можливість спокійно дивитися на зиму. Підстав вважати, що зимою у нас будуть якісь кризи у мене зараз немає. Але якщо дивитися наперед, то в нас багато проблем системних в енергетиці", - сказав Олексій Гончарук.
 
Уряд показав текст програми дій Кабінету міністрів. Повний документ з'явився на сайті Верховної Ради.
 
Як вважають урядовці, у програмі Кабміну визначено пріоритетні цілі, які уряд ставить перед собою. В першу чергу міністри хочуть зробити життя українців довше, безпечніше, багатшими і щасливішими.
 
Згідно з текстом програми,  урядовці обіцяють надійний захист вразливих споживачів попри заплановане у бюджеті скорочення фінансування субсидій на 2020 рік.
 
Домогосподарство, що витрачає на житлово-комунальні послуги понад 15% від свого доходу, отримуватиме субсидії від держави. 
 
"Ми забезпечимо через адресні субсидії надійний захист вразливих споживачів та відповідальний контроль за монополіями. Українська сім’я (домогосподарство) не повинна платити більш як 15% від свого доходу за комунальні послуги. Ті, хто вимушений буде сплачувати більше, отримує підтримку від держави", - зазначається в урядовій програмі.
 
До системних проблем урядовці віднесли високий відсоток зношення інфраструктури та неефективне управління енергетичними об'єктами.
 
"Ми втрачаємо величезну кількість тепла. Втрати у деяких містах становлять до 40%. 40% тепла просто опалюють космос", - жалівся Олексій Гончарук.
 
У програмі підкреслюється, що за досягнення кожної цілі в уряді відповідатиме конкретна людина. Це дозволить вибудувати максимально ефективну політику, орієнтовану на результат.
 
Тобто, згідно з програмою Кабміну, за досягнення цілей у житлово-комунальному господарстві має відповідати міністр розвитку громад та територій України - Альона Бабак.
 
Ціли, які Уряд ставить перед міністерством, наступні:
 
 
 
Коментарі (0)