Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЕнергонезалежність України підтримають спрощеним податком
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Енергонезалежність України підтримають спрощеним податком

Комітети Верховної Ради наразі розглядають законопроект, який передбачає переведення виробників електроенергії з відновлювальних джерел на спеціальний податковий режим.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №1821 «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (щодо стимулювання використання альтернативних джерел електричної енергії). Документом пропонується перевести виробників електроенергії з відновлювальних джерел на спрощену систему оподаткування.

«Даним законопроектом пропонується визначити суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з виробництва підакцизних товарів, а саме електричної енергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками та/або з відновлюваних джерел енергії, як таких, що можуть використовувати спеціальний податковий режим, а саме, бути платником єдиного податку», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
 
Примітно, метою законопроекту вказано забезпечення підвищення ефективності вітчизняного виробництва, зменшення його енергозалежності, стимулювання впровадження інновацій у виробництво та підтримка ключових галузей економіки України. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», з початком нового року українське ЖКГ втратило вектор розвитку. Тож, без рішучих, системних і послідовних кроків галузь надалі просто не зможе існувати у системі відносин, яку запропонував уряд у Законі «Про державний бюджет на 2015 рік».
 
Коментарі (0)