Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЯнукович «завалив» технічну інвентаризацію
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Янукович «завалив» технічну інвентаризацію

Українські парламентарі на прохання Глави держави проголосували за відхилення Закону України № 2788 «Про облік та технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна»

Українські парламентарі на прохання Глави держави і профільного парламентського комітету проголосували за відхилення Закону України № 2788 «Про облік та технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна» з пропозиціями Президента України від 08.07.2011 р. За таке рішення висловились 254 народних депутата.

Як зазначив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, «Президент України пропонує відхилити цей закон, профільний комітет підготував (висновок - Ред.) з висновками та рекомендаціями Президента, Головне науково-експертне управління також підтримало пропозицію Президента про відхилення закону».

Також Володимир Литвин нагадав, що Головне юридичне управління парламенту висловлювало таку ж пропозицію ще при розгляді цього документа.

«У висновках Головного юридичного управління з самого початку про це йшла мова», - відзначив глава парламенту.

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, ним  передбачено регулювання відносин, пов’язаних з обліком та технічною інвентаризацією окремих видів об’єктів нерухомого майна незалежно від форми власності. У проекті Закону передбачено визнання повноважень органів місцевого самоврядування з обліку та технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна.

Але у висновку Головного науково-експертного управління зазначалося, що «Президент України пропонує відхилити  прийнятий Верховною Радою України 16 червня 2011 року Закон України «Про облік і технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна», оскільки він не відповідає Конституції та чинним законам України, має численні внутрішні неузгодженості, у ньому відсутній єдиний концептуальний підхід до регулювання відносин у сфері обліку та технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна».

 

Катерина Селіванова

 
Коментарі (0)