Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоГолову Укравтодору намагаються звільнити через суд
Новини ЖКГ
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.
08 Січня 2024 p.
13 Грудня 2023 p.

Голову Укравтодору намагаються звільнити через суд

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов про звільнення Славоміра Новака з посади в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг
До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов про звільнення Славоміра Новака з посади в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг ( "Укравтодор"), повідомляється на сайті "Судова влада України" в четвер.
 
"Позивач просить суд визнати відсутність у Славоміра Новака компетенції (повноважень) виконувати обов'язки глави" Укравтодору "і просить суд зобов'язати Кабінет міністрів України негайно звільнити його від зазначеної посади", - зазначено в повідомленні.
 
Крім того, позивач просить суд визнати відсутність повноважень Кабміну допускати громадян іноземних держав до керівництва центральними органами виконавчої влади, призначати осіб на посади держслужби категорії "А" без проведення конкурсу, а також призначати в.о. керівників центральних органів виконавчої влади на термін не більше трьох місяців.
 
У той же час, суд просять визнати протиправними та дії Служби безпеки України (СБУ) в наданні Славомір Новаку допуску до державної таємниці і просять зобов'язати СБУ скасувати йому відповідний допуск.
 

В даний час, як наголошується в повідомленні, суд вирішує питання про відкриття провадження і наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову. 

 
Коментарі (0)